Amasra denince akla ilk önce balık gelir.Çünkü Amasra,her mevsim taze balık bulunabilen bir balık krallığıdır.Amasra da pişirilen balığın tadını başka bir yerde bulmanız imkansız.Giderseniz ve balık yemeden dönerseniz,Amasra'ya gitmiş sayılmazsınız.Balık seçimini size kalmış, ama,mevsimlik taze balık  önerilir.Ancak balık siparişi verirken kişi sayınızı dikkate almanız gerekiyor.Çünkü balık fiyatı,tava fiyatı olup;lokantasına ve tava büyüklüğüne göre asgari 2-3 kişiliktir.Ayrıca yemeğin sonunda,balığın tazeliğinden emin olmak istiyorsanız,bazı lokantalara özel, ballı cevizli manda yoğurdunu sormayı da unutmayın.Balığı da en lezzetli  ve , doyumsuz deniz manzarasını seyrederek

Büyük Limanda ÇEŞM-İ CİHAN RESTAURANT,
Küçük Limanda ise CANLI BALIK RESTAURANT'TA
yiyebilirsiniz.


Ballı Cevizli Manda Yoğurdu



          Hafta sonları Amasra ziyaretciler nedeni ile kalabalık olduğu için yemek yiyeceğiniz restorana erken gidip yer bulmaya bakın.Yani yazın bazı restoranlarda önceden rezervasyon gerekebiliyor,hele bir otobüs insan gidiyorsanız.Bir yer beğendiniz ve yemek yiyeceksiniz,mutlaka "salata" ısmarlayın.Amasra Salatası meşhur ve insana parmak yedirtir cinstendir.


          Yukarıda gördüğünüz gibi muhteşem görünüşü ile müthiş bir lezzeti var.Ha bir de Amasra'nın Midye Tava'sı meşhurdur.Ayrıca Mayıs-Haziran aylarında gelebilenler ve sevenler için değişik bir yiyecek daha var:Pavurya.(En üstteki fotoğraf) Yerel dilde Bağırya denir.Farklı birşey yemek isteyenler içinse; Güçlü afrodizyak özelliği olan ve Japonya'ya ihraç edilen (Moluska) yani Deniz Salyangozu tavsiye edilebilir.Bunu, bu işin ticaretini yapan dalgıçlardan temin ederek,onların tarifine göre pişirerek yemelisiniz.Farkı farkedeceksiniz...

Afiyet Olsun.